Groep 8

Welkom op de site van groep 8

 

Op maandag en vrijdag geeft juf Liesbeth les, op dinsdag t/m donderdag geeft meester Fabian les aan groep 8. Wij hopen op een gezellig (laatste) schooljaar.

Als u vragen heeft of  met een van ons wilt praten, dan kunt u altijd een mailtje sturen naar onderstaande mailadressen of om half 4 even de klas inlopen. Dan staan we u graag te woord. 

                 
        lbos@bshetkristal.nl       fmorenodiaz@bshetkristal.nl

BERICHTEN

06 apr 2020 - Weekbericht van 6 april
Preview foto Hallo allemaal, 

Hoe is het met jullie allemaal?

Met ons is het goed, maar we missen jullie. Het is wel stil lekker stil in de klas, ook wel heel saai.

Wij zijn duidelijk liever met lesgeven bezig dan met al deze administratie. 

We hebben nu met bijna iedereen contact gehad via Whattsapp. We zijn bezig met Microsoft Teams. Misschien kunnen we zo met groepjes les geven. We zitten in de uitprobeerfase. Via Whattsapp blijven we voorlopig ook werken.

 

Even een aantal zaken rond de weektaken:

We zien heel veel leerlingen goed bezig. Sommige zaken blijven nog liggen. Niet alleen werken op de Snappet, maar ook de andere opdrachten moeten worden gemaakt. We hebben al heel wat leuke posters, mindmaps en gedichten gezien. Door onze "Picasso's"worden er tekeningen van Hitler, Anne Frank, etc. opgestuurd. Zie downloads

Bij Engels stonden er 2 toetsen klaar. Deze zijn helaas niet door iedereen gemaakt, ook niet herhaalde verzoeken van onze kant. Al deze kinderen (12 stuks)hebben dus nu een 1. OEPS. Jammer, maar helaas. Vorige week stond Unit 3 klaar. 17 leerlingen hebben dit gedaan. 

Ook staat er op de weektaak van vorige week en in het weekbericht van vorige week de oproep om de crea-opdracht te doen. We hebben nog geen een optische illusiefoto mogen ontvangen. 

Op de Snappet staan naast de gebruikelijke zaken ook nog studievaardigheden en technisch lezen klaar. Ga daarmee aan de slag. 

 

Over de nieuwe weektaak: LET OP! voor de komende 2 weken. Klaar op 17 april. 

In plaats van de doelen staan nu de lessen klaar. Hopelijk werkt dat beter dan alleen de doelen. Let op de filmpjes met uitleg die erbij staan. 

In plaats van een mindmap, poster of gedicht ga je nu net Als Anne Frank een dagboek bij houden (ook in de vakantie)  Deze leveren jullie na de meivakantie in. Hopelijk dat jullie dan allemaal zelf ook weer naar school mogen komen.

Er staat een opdracht voor tekeningen voor eenzame oudere mensen. Deze moet uiterlijk woensdag 12.00 uur op school ingeleverd worden. 

Op donderdag 9 april moeten jullie allemaal om 11. 00 uur naar de mail kijken. Dan sturen we de inlog van Scolleerling. Deze moeten jullie dan binnen het uur gemaakt hebben, anders verloopt de inlog.

Op vrijdagmorgen 17 april krijgen jullie via de mail een toets van Brandaan. Hierin komen vragen over de 4 webpaden, dus zorg dat je de aantekeningen erbij hebt. Bekijk eventueel nog even de filmpjes van de webpaden. 

Voor Engels staat Unit 4 klaar. Bij de downloads vind je de pagina's van het boek. ( Yusuf kan deze op papier maken)

 

Musical en kamp

Er waren al aan aantal kinderen die vragen stelden over kamp. Zoals misschien al verwacht was, kan het kamp niet doorgaan. Dit valt namelijk binnen de tijd tot 1 juni dat er gaan samenkomsten mogen gehouden worden. Afhankelijk van hoe het verder gaat met de coronacrisis, overleggen we op school nog wat er nog wel mogelijk is. Zodra we hier zekerheid over hebben, horen jullie dat. Ook dan zullen we info geven over de betalingen en evt. restitutie. 

Ook de musical wordt misschien lastiger. We gaan het toch gewoon proberen. Daarom vragen we jullie een stukje van de musicaltekst voor te bereiden, uit te spelen samen met iemand thuis en er een fimpje van te maken. Probeer ook een liedje te zingen op het fimpje. Het maakt niet uit welk liedje. Dit auditiefilmpje stuur je op naar de juf en de meester. 

Houd de site of mail in de gaten, want we willen deze week de liedjes met jullie delen. Deze kun je thuis dan leren. 

Wij proberen dan voor de meivakantie de rollen te verdelen, zodat jullie in de meivakantie jullie rollen kunnen leren. We weten al van een aantal hun voorkeur. Wanneer je deze nog niet hebt opgegeven, app of mail dit ons dan. 

 

Olympische spelen a la meester Dave

Bij de downloads zie je ook de olympsche spelen a la meester Dave. Hierin staat een link voor een filmpje met uitleg over de 10-kamp. Lees deze download goed door en doe alle spelletjes zo goed mogelijk. Een beetje gym in je eigen slaapkamer of huiskamer.

 

Dat was het hele verhaal. We hopen dat jullie deze week en volgende week keihard aan de slag gaan met alles. Houd wel lekker dit weekeinde vrij. Lekker Pasen vieren met je familie thuis. Houd de website, de mail en Whattsapp steeds in de gaten. 

Een boks van de meester en een zoen van de juf. . 

Kusje Cartoon Vectoren, Illustraties En Clipart - 123RF


30 mrt 2020 - weekbericht 30 maart tot en met 3 april
Preview foto Dag klas, 

Zoals jullie hebben kunnen zien, kunnen we met jullie appen en chatten. We hebben als groep 8 een whattsappnummer. Dat hebben jullie via de mail of via Patrick gekregen. Vraag even via onze mail naar het nummer.  We zetten het liever niet op de site. 

Een heel aantal kinderen heeft onwijs hard gewerkt. Een aantal heeft vakantie gehouden ;-), helaas voor sommige, het is nog geen vakantie. 

We hebben al heel wat mooie posters en mindmaps mogen ontvangen. Zie de foto van een aantal voorbeelden. Zorg dat je  deze week het derde webpad doet en maak de opdracht erbij: een rondeel met tekening. Lever de opdracht en evt. de vorige 2 opdrachten deze week in. Op de weektaak staan een paar toetsen. Deze moesten eigenlijk al klaar zijn, dus als je de toetsen nog niet gedaan hebt, vandaag nog doen. 

Verder staan er opdrachten op de Snappet klaar. Ook lessen voor technische lezen en studievaardigheden. Maak alles wat op de weektaak staat. 

Er staat ook een leuke crea-opdracht op. Maak een optische illusie. De link voor de les staat erbij. Wij zijn erg benieuwd naar jullie creatieve oplossingen. Je kunt ze mailen of appen. 

iedereen krijgt in de loop van de week weer een feedbackmail van ons. Lees deze goed door en doe er wat mee!  

De hartelijk groetjes van de juf en de meester, die het maar stil in de klas vinden. We missen jullie. 

 

 


23 mrt 2020 - Weekbericht 23 tot 27 maart 2020
Hallo allemaal, 

Wat is er hard gewerkt. We hebben een top 3 van enorme kanjers die megahard gewerkt hebben. Philomena heeft 1207, Nour 994 en Douae 814 opdrachten gemaakt. Wauw! Jullie zijn onze zonnestraaltjes. 

We zien dat lang niet iedereen zijn/ haar engelse toetsen heeft gemaakt. Er staan er 2 klaar. Achievements en Skillstest. 15 opdrachten op tijd in totaal.  Vandaag maken! Moest al af zijn. Kijk ook even in onderstaande document over automatiseren en woordenschat. 

Let op dat je vrijdag de rekentoets maakt en de poster van Brandaan inlevert via de brievenbus. 

Wij monitoren de hele week, dus blijf werken. :-) Succes weer.

meester Fabian en juf Liesbeth


18 mrt 2020 - Extra instructie Snappet
Er staan bij spelling een paar lessen klaar. Die heb je al gemaakt, maar onderaan de les zit nu een instructiefilmpje. Deze zijn door Snappet nu aan de lessen gekoppeld om thuis te kunnen luisteren en kijken naar de instructie. 

Het staat nog niet bij alle lessen klaar, maar ik ga bij alle vakken kijken welke instructiefilmpjes er zijn en welke ik klaar kan zetten. Houd dat dus in de gaten. De weektaak veranderd niet, maar er komen meer lessen op je lessenplan vanwege de filmpjes.  Succes met alles.


12 sep 2019 - Nieuwe methode
Dit schooljaar starten we met een nieuwe methode voor Engels: "Today".

Bij deze methode hoort een huiswerkmodule.

De link naar deze site vindt u onder "websites".


30 aug 2019 - Welkom in groep 8
Op maandag 2 september 2019 starten we weer met een nieuw schooljaar.

Juffrouw Liesbeth en meester Peter wensen de leerlingen van groep 8 een fijn schooljaar toe.

Ook hopen we op een goede samenwerking met de ouders van onze leerlingen.