Groep 1-2B

Welkom op de site van groep 1-2B

 

In deze groep zijn juf Simone en juf Ilona de leerkrachten. 

Juf Simone werkt van maandag t/m woensdag en juf Ilona op donderdag en vrijdag.

 

spaalvast@bshetkristal.nl ilourens@bshetkristal.nl


Op deze site kunt u zeer regelmatig zien aan welk thema wij werken en wat we daar allemaal mee doen. Wilt u nog meer weten over wat we in de klas allemaal doen? Kom dan op dinsdagochtend even binnen kijken tijdens onze inloop van 8.30 uur tot 08.45 uur!

BERICHTEN

13 mei 2022 - Dierentuin Blijdorp
Preview foto Vrijdag 13 mei zijn we met de groepen 1-2 A en 1-2 B naar de dierentuin gegaan. In de klas kregen we allemaal een school T-shirt aan en werden de groepskaartjes opgespeld. Om 9.00uur vertrokken we, uitgezwaaid door vele ouders, met de bus naar Blijdorp. Het was heerlijk weer, we hebben met onze begeleiders in groepjes door de dierentuin gelopen en veel dieren gezien; giraffen, olifanten, flamingo's, pinguïns, neushoorns, kamelen, apen, te veel om op te noemen. Door de enthousiaste begeleiders en kinderen was het een fantastische dag! Dat we ervan hebben genoten kunt u terug zien op de vele foto's die er gemaakt zijn, deze kunt u vinden in de fotoalbums dierentuin 1, 2 en 3.

22 apr 2022 - koningsspelen
Preview foto Vandaag 22 april hebben we koningsdag gevierd. We hebben in kleine groepjes allerlei spelletjes gedaan; ei op lepel race, touw trekken, kroon estafette, ringwerpen, spijker poepen, kegelen, zaklopen, bal klemmen, tegels leggen, enz. Het was super gezellig en sportief. Fijn dat we weer veel hulp hadden, van de moeder van Tess, moeder van Emily, moeder van Esmee, moeder van Jaxx, moeder van Quincy en Imke en Ezra. De foto's zijn te zien in het album.

14 apr 2022 - Paasontbijt
Preview foto Vandaag 14 april kwamen we allemaal op school met onze bijdrage voor het paasontbijt. De juffen hebben alles op de tafel gezet en we zochten ons plekje aan de ontbijttafels op. We hebben heerlijk gegeten van ons eigen buffet, het was erg gezellig. Dank jullie wel voor het meenemen van de boodschappen op het ei-lijstje. Fijn dat de moeder van Marco, Emily en Tess kwamen helpen. De foto's kunt u bekijken in het album.

30 mrt 2022 - Kunst
Preview foto Tijdens het project kunst hebben we veel geleerd over de kunstenaar Karel Appel. We hebben geoefend met het benoemen van de kleuren en vormen. In de klas bekeken we ook een echt kunstwerk: "Vol van kleur" en volgden we de les uit de leskist hierover. We hebben ervaren welke kleuren er ontstaan wanneer je verf gaat mengen. We maakten ons eigen kunstwerk in een lijst die in ons museum kwam te hangen. Leuk dat er zoveel ouders kwamen kijken naar onze kunstwerken in de klas tijden de open ochtend. De foto's zijn te zien in het album.

23 feb 2022 - Tandarts
Preview foto We hebben gewerkt over de tandarts. We leerden welke en hoeveel tanden en kiezen we hebben in ons gebit en dat we de melktanden wisselen. Hoe houd je je tanden en kiezen gezond? Wat doet de tandarts bij een controle en welke instrumenetn gebruikt hij. Wat doet hij als er toch een gaatje in je tand of kies komt.

In de klas kwamen een echte tandarts en assistent vertellen over hun werk en kregen we poestles. Iedereen kreeg een tandenborstel, tandpasta, zandloper en poetsdiploma mee naar huis. In de klas konden we spelen in de tandartshoek met de knuffels en poppen. We hebben geoefend met woorden nastempelen, getalsymbolen op volgorde leggen, splitsen tot 10, het gebruik maken van rangtelwoorden, het in een keer herkennen van de stippen op een dobbelsteen, rijmwoorden bedenken en bij elkaar zoeken van rijmwoorden. We leerden ook liedjes en een opzegvers over de tandarts.

de foto's kunt u in het album bekijken.

 


11 feb 2022 - Museonles
Preview foto Vandaag op 11 februari zijn wij met de bus naar het Museon geweest.

 

Op de grond in de museonzaal lagen er verschillende soorten poep: kleine drolletjes, vierkante poep, ronde keutels en een flinke kledder. We hebben geleerd dat elk dieren poep anders is en we weten nu ook hoe het komt het dat elk poepje er anders uitziet. 

We hebben onderzoek gedaan met een vergrootglas naar de verschillende soorten poep, we hebben ontdekt wat dieren eten en hoe de poep er dan uitziet. Tot slot maakten we een mooie dierentuin voor deze dieren.

 

Het was een hele gezellige en leerzame ochtend.

 

De foto's van het bezoek aan het museon kunt u het fotoalbum bekijken.


29 jan 2022 - Winter en fietsles op het plein
Preview foto We hebben de afgelopen weken gewerkt over het thema: "Winter". Het prentenboek kikker in de kou stond centraal. We oefenden met: een verhaal naspelen, een rijmpje opzeggen, rijmwoorden bij elkaar zoeken, een reeks/patroon van 3 of 4 leggen, rekenbegrippen in overtreffende trap zoals kort-korter-kortst, hoog-hoger-hoogst, enz. Ook hebben we geoefend met de rangtelwoorden en met het zoeken van tegenstellingen. We hebben hard gewerkt aan opdrachten op onze takenkaart en groep 2 in het spel-stickerboek. En we knutselden mooie kikkers en sjaals. De letter K en W hebben we geleerd en we hebben woorden bedacht met deze letters. We waren niet allemaal alle dagen op school maar waren blij dat we niet met z'n allen in lockdown moesten. Bij de start van de voorleesdagen kwam krokodil, meester Peter, bij ons in de klas voorlezen.

Op 28 januari had meester Dave fietsoefeningen op het plein uitgezet. In de klas oefenden we eerst met het benoemen van de verschillende onderdelen van de fiets en waar deze voor bedoeld zijn. Buiten op het plein hebben we geoefend om op tijd te remmen, te stoppen bij een rood verkeerslicht, wandelen met je fiets aan de hand en goed te sturen om tussen de pionnen door te kunnen rijden. Fijn dat de moeder van Emily en Dilara ons kwamen helpen. De foto's zijn te zien in de albums.


17 dec 2021 - Kerstfeest en lunch
Preview foto Vandaag hebben we met elkaar het kerstfeest gevierd in de klas. We hebben geluisterd naar het kerstverhaal en liedjes gezongen. Meester Randy maakte van ons allemaal een foto bij de grote kerstboom in de aula. We hebben gekeken naar de kerstfilm die we samen met alle groepen hebben gemaakt. Deze kunt u in de loop van de week ook zien via de link op de site van de school. Tussen de middag hebben we gezellig met elkaar geluncht. De tafels waren gezellig gedekt en op het buffet stond heerlijk eten. Iedereen kon kiezen wat hij of zij op z'n bord wilde, we hebben ervan genoten. De foto's kunt u zien in het album.

03 dec 2021 - Sinterklaasfeest
Preview foto Vandaag kwam sinterklaas op school. De muziekpieten waren al vroeg opgestaan om ons welkom te heten op het plein. Even later kwam Sint in z'n cabrio bij school aan. We mochten in de gymzaal bij de Sint komen. Hij had over iedereen iets in zijn boek staan, met z'n allen hebben we gedanst en gezongen voor de Sint en zijn Pieten. In de klas deelden de Pieten de cadeaus uit, we kregen allemaal een knikkerbaan. De foto's zijn te zien in het fotoalbum. 

27 nov 2021 - Sinterklaas
Preview foto We zijn in de klas volop in de sinterklaassfeer. We spelen in de sinthoek, pakken cadeaus in, schrijven lijstjes, maken pepernoten en varen met de boot. We werken en knutselen over de sint en de pieten. Woensdag mochten we onze schoen zetten en we ontdekten donderdag dat er een lekkere mandarijn en cadeautje in de schoen zat. De rommelpiet was samen met babypiet en piet de smeerpoets langs geweest. Met z'n allen hebben we de klas weer netjes opgeruimd. Daarna hebben we in een circuit kruidnootjes gebakken, een hoed gemaakt en met constructioe materiaal huizen, boten en schoorstenen gebouwd. 's Middags hebben we als echte pieten geoefend bij de pietengym met klimmen en klauteren en pakjes mikken en kregen we een pietendiploma van meester Dave. De foto's kunt bekijken in de albums.

15 nov 2021 - Museon
Preview foto Vandaag op 15 november zijn wij met de bus naar het Museon geweest.

Bij het Museon wachtte handpop Ittuk op ons. Hij had een mooie slee met allemaal schatten er in. Toen de kist open ging waren alle spullen door elkaar geraakt.  Doormiddel van een spel kond de kist weer op orde komen. Welke spullen hoorde bij het warme weer en welke bij de kou?

Ittuk heeft ons veel vertelt over de Noordpool. Hierna mochten we in twee groepen de poolzaal ontdekken. In de poolzaal kon je kou en dierenhuiden voelen, leren kajakken en filmpjes bekijken.

 

De foto's van het bezoek aan het museon kunt u het fotoalbum bekijken.


04 nov 2021 - Nationaal ontbijt
Preview foto 4 november stond er een heerlijk gezond ontbijt voor ons klaar. We hebben gezellig met z'n allen in de klas gegeten. 

30 okt 2021 - Herfst speurtocht in de natuurtuin van het Wilhelminapark
Preview foto Donderdag 28 oktober gingen we met auto's naar het Wilhelminapark, dank aan de ouders die hebben gereden. We wandelden naar de blokhut in het park en zagen onderweg al veel mooie gekleurde blaadjes aan de bomen en op de grond. In de natuurtuin kregen we uitleg en een klembord met zoekkaart erop. Onder begeleiding van de vrijwilligers van de tuin en de ouders gingen we op zoek en wandelden we door de tuin.

We hebben veel gezien en geleerd en genoten van alles wat we zagen. Foto's zijn te zien in het album.


13 okt 2021 - Kinderboekenweek; beroepen
Preview foto De afgelopen weken hebben we gewerkt in het thema van de kinderboekenweek: "Worden wat je wil." We hebben gesproken over allerlei verschillende beroepen en soorten beroepen. We hebben de beroepen uitgebeeld en gesorteerd in groepen; zorgende beroepen, beroepen buiten, beroepen in het vervoer, beroepen die met show te maken hebben, beroepen met dieren. We hebben geoefend met tellen en de cijfersymbolen en begrippen als lang-kort, dik-dun, groot-klein, hoog-laag. Een aantal beroepen hebben extra aandacht gegeven, de astronaut, de bakker, de dierenarts, de filmster en de muzikant. Met elkaar hebben we kaasstengels gemaakt die heerlijk smaakten en een workshop muziek gevolgd. We maakten onze eigen instrumenten; een van bierdopjes waar we zelf met een hamer en priem om de beurt gaten in mochten slaan en daarna aan ijzerdraad rijgen zodat we een schudinstrument hadden en schudkokers van papier. Met het liedje "shake konden we mee dansen en spelen". https://www.youtube.com/watch?v=I4GEKcGBt9w 

We hebben aan onze puzzelkaarten en kaarten met ontwikkelingsmateriaal gewerkt. Groep 2 is gestart met werken in hun spel-stickerboek. Bennie (de handpop) kwam met zijn boekenbus nieuwe boeken brengen voor in de klas. We hebben aan hem voorgelezen en hij heeft de hele dag met ons meegedaan. Als afsluiting van de kinderboekenweek kwam groep 5 bij ons voorlezen. De laatste dag voor de vakantie hebben we verkeersles  "oversteken" op het plein gehad, we hebben zelfs echt geoefend met oversteken bij het zebrapas en tussen geparkeerde auto's. Foto's staan in het album.


09 okt 2021 - Workshop muziek
Preview foto Vrijdag 8 oktober kwamen er muzikanten bij ons om een workshop te geven. We speelden op verschillende blaas- en slag instrumenten. We bliezen op een trompet, schuiftrombone en bariton. Bij de slagwerkinstrumenten speelden we ritmes na op de grote trom, snare, djembé, beatring, koebel en woodblock. We leerden 1-2-3-4 hoedje van papier spelen. Aan het einde van de ochtend liepen we in optocht een rondje om de school, achter Mirthe en Marja, de muzikanten aan. We speelden op onze instrumenten en zongen het lied van de muzikantjes. De foto's kunt u zien in het fotoalbum.

07 okt 2021 - Gymzaal
Preview foto Deze week was het slecht weer, we konden niet naar buiten. We hebben in plaats daarvan gegymd in de speelzaal.

De foto's van het springen, klimmen en balanceren ziet u in het fotoalbum.


28 sep 2021 - Schoolreis
Preview foto Vandaag zijn onze de kinderen van onze klas naar de speeltuin buvelio geweest.

Iedereen had er zin in maar was tegelijkertijd ook wel een beetje zenuwachtig.

In de speeltuin was het eerst nog een beetje nat maar de zon wist alles snel op te drogen en het werd zelfs een beetje warm tijdens het spelen.

In de speeltuin is er geschommeld,geklommen, gevoetbald, met zand gespeeld en nog veel meer.

De kinderen hebben genoten van het spelen.

Alle begeleiders bedankt voor de hulp. 

De foto's van deze leuke en gezellige ochtend staan in het fotoalbum.


13 sep 2021 - De eerste weken
Preview foto We zijn dit schooljaar goed gestart met z'n allen. De eerste dag hebben we onze vakantieverhalen aan elkaar verteld en een tekening gemaakt. Het was fijn om weer met elkaar te spelen en werken. We werken over het thema"nieuw schooljaar".

 

We oefenen met de dagen van de week, het benoemen van lichaamsdelen, lange en korte namen en je naam schrijven.

Ook hebben we de afspraken en regles in de klas met elkaar besproken en geoefend. Voor meer foto's, bekijk het foto album.


18 aug 2021 - Welkom
Preview foto Op 30 augustus gaan we weer starten met een nieuw schooljaar. 

Juf Simone is er op maandag, dinsdag en woensdag.

Juf Ilona is er op donderdag en vrijdag.

Bij ons in de groep zitten: Aysenur, Abdullatif, Nisa, Eraycan, Mohammed, Jaxx, Yasmina, Imran, Hasibe, Rayan, Brayson, Tess, Dilara, Vanderson, Roshan, Lina, Marley, Esmee, Marco, Barin, Dunya, Elias, Quincy, Emily.

 

We zijn benieuwd naar jullie vakantieverhalen. We gaan er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken!


15 jul 2021 - Fijne vakantie
Preview foto Het was een fantastisch jaar!

We wensen jullie een fijne vakantie.