Groep 1-2B

Welkom op de site van groep 1-2B

 

In deze groep zijn juf Simone en juf Ilona de leerkrachten. 

Juf Simone werkt van maandag t/m woensdag en juf Ilona op donderdag en vrijdag.

 

spaalvast@bshetkristal.nl ilourens@bshetkristal.nl


Op deze site kunt u zeer regelmatig zien aan welk thema wij werken en wat we daar allemaal mee doen. Wilt u nog meer weten over wat we in de klas allemaal doen? Kom dan op dinsdagochtend even binnen kijken tijdens onze inloop van 8.30 uur tot 08.45 uur!

BERICHTEN

15 jul 2021 - Fijne vakantie
Preview foto Het was een fantastisch jaar!

We wensen jullie een fijne vakantie.


15 jul 2021 - De mooiste vis van de zee
Preview foto Het laatste thema van dit schooljaar was "De mooiste vis van de zee". We werkten n.a.v. het prentenboek. We oefenden met tellen, het herkennen van de cijfersymbolen en sorteren op verschillende eigenschappen. We tekenden, knipten en plakten en hebben vissen gevouwen. We leerden m.b.v. woorden vissen, filmpjes kijken, boeken en taalactiviteiten veel over de dieren in de zee. We sloten het thema af met tekenen in scheerschuim op de tafel, we hebben gelachen en genoten van deze activiteit! Foto's staan in het fotoalbum.

08 jul 2021 - Juffendag
Preview foto Wat was het een gezellig feest!

Alle kinderen waren prachtig gekleed.

We hebben leuke spelletjes gedaan, modeshow gelopen, naar de speeltuin geweest, stoelen dans gedaan en film gekeken.

Wij willen alle ouders bedanken voor de lieve woorden en de met zorg uitgekozen cadeaus.

De kinderen en de juffen hebben genoten van deze feestelijke dag.


28 mei 2021 - Ssst ,de tijger slaapt!
Preview foto In mei werkten we over het prentenboek ssst, de tijger slaapt! Ook hebben we veel gewerkt aan onze takenkaarten; puzzelen en werken met ontwikkelingsmateriaal. Op 28 mei was de afsluiting van ons project en bakten we samen met juf Chaima cupcakes. Ze smaakten heerlijk!

We oefenden ook met onze fietsen op het verkeersparcours die meester Dave had uitgezet op het schoolplein. De foto's kunt u in het album bekijken.


19 apr 2021 - Feest Kristal 50 jarig bestaan: circus
Preview foto Op dag 3 van het feest kregen we workshops van het circus.

We begonnen buiten op het plein. Er waren grote ballen, eenwielers en een koorddans parcours.

Hierna mochten we in de gymzaal kunstjes oefenen. We oefende met de diabolo, bordjes, ballen en stokken.

Na de lunch pauze kregen we een goochelles. En de trucs mochten we houden en meenemen in onze eigen mooie versierde doos.

Daarna gingen we nog schminken en bellen blazen.

Na dit alles kreeg iedereen een ijsje.

Wat hebben de kinderen en de juffen genoten. De foto's van het circus staan in het fotoalbum.


15 apr 2021 - Feest Kristal dag 2 spelenkermis
Preview foto Donderdag 15 april was er een spelenkermis op het plein. In groepjes mochten we allelei spelletjes kiezen en spelen. We konden ski lopen met z'n tweeën, schommelen, blik gooien, eendjes vangen, spelletjes doen met de bal en de parachute en ring gooien om de slurf van de olifant. Het leukste was wel springen op het luchtkussen. We hebben genoten. Bekijk de foto's in het album.

14 apr 2021 - Feest Kristal 50 jarig bestaan
Preview foto Het is feest.

Onze school bestaat 50 jaar en dat vieren we met 3 dagen vol activiteiten.

 

Op woensdag hebben we met elkaar het feest geopend. De wethouder kwam langs en het kunstwerk, waar we met elkaar aan hebben gewerkt, werd onthuld.

Hierna mochten we gaan rennen op het plein voor de sponsorloop. Iedereen heeft heel goed zijn best gedaan.  Er zijn heel veel rondjes gerend.

Terug in de klas aten we een heerlijk gebakje.

 


02 apr 2021 - Pasen
Preview foto Op donderdag 1 april vierden we Pasen in de klas. We luisterden naar het Paasverhaal en zongen liedjes. In een circuit hebben we paaskoekjes gebakken, gebouwd en gekleurd. Met z'n allen hadden we een grote paasgroet gemaakt, daarmee zijn we bij meester Peter en alle groepen langs gegaan. Voor het raam hebben we voor iedereen paasliedjes gezongen; klop op de deur, uit een kip komt een ei, rode stippen op een ei en elke klas kreeg via het raam een paaskaart. We speelden tel - en zoekspelletjes met een ei. Foto's kunt u zien in het album Pasen. 

14 mrt 2021 - Proeven
Preview foto Deze week werkten we over zintuigen. Met onze ogen bekeken we kunstwerken en maakten deze zelf. Met onze oren luisterden we naar muziek en verhalen. We speelden tik-tik- wie ben ik. Met onze huid voelden we veschillen tussen warm-koud, hard-zacht, groot- klein. We voelden welk voorwerp er in de doos was gelegd. Met onze neus ruiken we of iets lekker of vies ruikt. Met onze mond proeven we. We hebben veschillende smaken geproefd; zout (chips), bitter (koude thee), zuur (citroen), zoet (snoep). Met je ogen dicht iets proeven was best spannend. We hebben besproken wat verschilen zijn in smaak en wat de een lekker vindt, vindt de ander niet lekker. 

10 mrt 2021 - Kunst in school
Preview foto Deze week werkt de hele school aan het project kunst.

In onze klas wordt er kennis gemaakt met Piet Mondriaan. We zijn hard aan het werk om van onze klas een museum te maken.

Bekijk de foto's in het album.


16 feb 2021 - Ziek zijn
Preview foto In februari zijn we gestart met het thema: "ziek zijn".

De doktershoek, ziekenhuis en apotheek in de klas zijn geopend, we kunnen hier samen spelen. We leren over het lichaam, lichaamsdelen, wat zit er onder je huid en waar heb je botten en spieren voor. We zijn gestart met het maken van een dokterstas met inhoud en het tekenen van onze eigen röntgenfoto. Het thema van Kwink; adem in, adem uit sluit ook goed aan. Na de vakantie gaan we verder werken met dit thema. In het fotoalbum ziek zijn kunt u de eerste foto's bekijken.


09 feb 2021 - Sneeuwpret
Preview foto Wat fijn dat de kinderen vandaag weer op school waren! 

Wat hebben we iedereen gemist! 

En wat een feest voor de kinderen om lekker samen in de sneeuw te kunnen spelen. 

 

De foto's van de sneeuwpret staan in het album.


29 jan 2021 - Teamsles
Preview foto Wat leuk dat we jullie allemaal hebben gezien tijdens het online lesgeven.

Er is goed mee gedaan door iedereen. 

Tijdens de les van groep 2 hebben we geoefend met de letter V.

Voor groep 1 hebben we geoefend met lang/kort, breed/smal, groot/klein en dik/dun. 

Heb je een leuke foto van het oefenen, stuur deze dan op naar ons dan zetten we die in het fotoalbum.


12 jan 2021 - Thuisonderwijs
Fijn om te horen dat jullie zo hard aan het werk zijn thuis met het werkboek, en op de computer.

We vinden het leuk als jullie per mail een foto naar ons sturen. Hebben jullie ook ons fimpje al bekeken? https://youtu.be/GiTZsZjX_-g

 

                                           

 


05 jan 2021 - Gelukkig nieuwjaar
Wij wensen jullie een gelukkig nieuwjaar.

 

Vandaag heeft iedereen zijn werk ontvangen om thuis mee aan de slag te gaan. 

Op de yurls pagina kunt u inloggen op: www.bshetkistal.yurls.net waar weer leuke activiteiten over het weer te zien zijn. 

 

Veel succes en plezier. 

 


16 dec 2020 - Fijne feestdagen
                 Juf Simone en Juf Ilona wensen jullie fijne feestdagen.

                 We hopen elkaar gezond weer te zien in januari 2021.

                                                                                                                                       

                 


16 dec 2020 - Kerstviering anders
Preview foto De kerstviering, met z'n allen in de aula, kon niet doorgaan dit jaar. Helaas kon ook het kerstdiner in de avond niet doorgaan. We hebben dinsdag in de klas een viering gehouden. Het was mooi om met elkaar kerstliedjes te zingen, te bidden en te luisteren naar het kerstverhaal: "De vier lichten." Met z'n allen aan tafel hebben we genoten van iets te drinken, krentenbrood en een koekje. We speelden spelletjes als stoelendans en kerstbal op een lepelrace. In de aula mochten we allemaal op de foto bij meester Edwin en juf Liesbeth. De foto's kunt u zien in het album kerst fotoshoot en viering anders.

12 dec 2020 - Kerst
Preview foto De klas ziet er gezellig uit met onze mooie kerstboom, lichtjes en kerststal. Ook de huishoek heeft een eigen kerstboom en een openhaard gekregen. We oefenen met seriëren en meten van lang naar kort, dun naar dik, breed naar smal en laag naar hoog. Elke dag zingen we kerstliedjes; o denneboom, sjok, sjok, sjok, liep het ezeltje, jij bent het licht voor de wereld en ik wens je een vrolijk kerstfeest. We hebben een kerststukje gemaakt en bomen en sterren geknutseld en geverfd. Ook maken we mooie kerstkaarten die voor ons bezorgd gaan worden in het verzorgingstehuis. Foto's zijn te zien in het album.

06 dec 2020 - Sinterklaasfeest 4 december
Preview foto Sinterklaas en wel 5 pieten zijn bij ons op bezoek geweest en wat was het weer een geweldig feest.

Op het schoolplein waren twee muziekpieten om iedereen te ontvangen. Daarna konden we op het digibord zien hoe Sinterklaas aankwam bij ons op school.

Hierna mochten we naar de gymzaal. Daar hebben we ons lied gedanst en gezongen voor de Sint en zijn Pieten. Alle kinderen mochten bij de Sint komen, zijn boek stond vol verhalen over de kinderen. 

Hierna kregen we pepernoten en brachten de Muziek Pieten cadeautjes in de klas. 

We hebben een hele leuke dag gehad!

De foto's van deze ochtend kunt u bekijken in het foto album.


30 nov 2020 - Sinterklaas
Preview foto

Sinterklaas is weer in Nederland aangekomen. We hebben verschillende knutselwerkjes gemaakt zodat we het gezellig bij ons kunnen versieren. 

In de klas hebben we een stoomboot en de werkkamer van Sinterklaas en Piet. Hier worden door onze hulppieten cadeaus ingepakt, pepernoten gebakken, verlanglijstjes geschreven en schoenen gevuld.  

Op 25 november is rommelpiet in onze klas geweest. Gelukkig had Piet niet alleen rommel gemaakt maar ook cadeaus voor de kinderen achtergelaten. Iedereen kreeg een bal en een mandarijntje in hun schoen. Piet had ook een schoen achtergelaten.  In de schoen zaten lege veterstrikdiploma’s. Maar van wie was de schoen? We zijn langs alle meesters geweest, maar niemand paste de schoen. Nu we het sinterklaasjournaal hebben bekeken met elkaar weten we inmiddels dat de schoen waarschijnlijk van sinterklaas is. Er zijn veel kinderen hard aan het oefenen om het veterstrikdiploma te verdienen. 

Op 26 november kregen we pietengym van meester dave en zijn 2 stagiares. Als verrassing kwam er een echte piet helpen bij het klimmen, klauteren en balanceren. De kinderen hebben van piet allemaal een pietendiploma gekregen.

We hebben de afgelopen tijd liedjes gezongen, kruidnoten gebakken, bingo gespeeld, de stoomboot na gebouwd, gerijmd en geoefend met de letter S van Sinterklaas. 

In het fotoalbum staan leuke foto’s van de afgelopen Sinterklaas periode.  


15 nov 2020 - Herfst afsluiting: Champignonsoep maken.
Preview foto Vrijdag 13 november hebben wij ons herfstthema afgesloten. We hebben met z'n allen champignonsoep gemaakt. Eerst hebben we besproken wat we allemaal nodig hebben om de soep te kunnen maken, pan met deksel, electrische kookplaat, soeplepel, garde, champignons, pakje soep, snijplanken, messen, kommen, maatbeker en lepels en bekers om de soep te eten. We hebben allemaal geholpen met het snijden van de champignons en het roeren in de soep. Natuurlijk hoorde het inruimen van de vaatwasser er ook bij.

Toen de soep klaar was hebben we allemaal geproefd. De meesten vonden de soep heerlijk en wilden zelfs nog een beetje. Het smaakte prima. De foto's zijn in het album te zien.


15 nov 2020 - Herfst
Preview foto We hebben gewerkt over het thema herfst. In de klas maakten we een paddestoel en egel van klei. We maakten ook een herfstboom en een eekhoorn. De rekenbegrippen veel - weinig - meer - minder - evenveel  hebben we geoefend met behulp van het tellen van kastanjes en eikels. We speelden ook spelletjes met vol - leeg - hoog - laag - op - onder - voor - naast en achter. Fijn dat er veel kinderen thuis goed geoefend hebben met de gele woordenschatlijsten. In de klas hebben we de letter h en b geleerd, we zijn gestart met rijmen en rijmwoorden op plaatjes bij elkaar te zoeken. We leerden een opzegversje over de eekhoorn en verschillende liedjes over de herfst. In de herfsthut konden we leuke boeken over de herfst bekijken. In het speellokaal hebben geoefend met klimmen en klauteren, net als een eekhoorn. De foto's zijn te zien in het album herfst.

07 nov 2020 - Muziekles
Preview foto Elke donderdagochtend krijgen we muziekles van juf Annelies, in de klas of in het speellokaal.

We leren liedjes, spelen op de instrumenten, spelen een spel en dansen en bewegen op muziek.

In de herfst leerden we het liedje:

Tikke takke regen, tik tak op het dak

Tikke takke regen, op de wegen

Plens, plens, plas, plas, plas

Druppeltjes op mijn regenjas.


07 nov 2020 - Theatervoorstelling:"Plons."
Preview foto Vrijdag 6 november werd de theatervoorstelling Plons voor ons gespeeld in het speellokaal.

We keken en beleefden het verhaal van Kikkervisje Kiki die opgroeide in de vijver en daar van alles beleefde met haar vriendinnen Corina en Lilly. Ze kreeg achterpootjes en voorpootjes en werd een kikker. De foto's zijn te zien in het album.


07 nov 2020 - Nationaal ontbijt
Preview foto Op 5 november deden we met onze school mee aan het Nationaal ontbijt in de klas.

We hebben gezellig in de klas gegeten met elkaar. Fijn dat juf Chaima en de moeder van Hasibe en Rayan er waren om ons te helpen. Het gezonde ontbijt met broodjes, krentenbollen, komkommer, ei, appel en nog veel meer lekkers smaakte prima. De foto's kunt u zien in het album.


03 nov 2020 - Herfstwandeling
Preview foto Vandaag 2 november hebben wij met alle 3 de kleutergroepen een herfstwandeling gemaakt in de wijk.  Wij mochten een eierdoos meenemen om herfstspullen in te verzamelen.  In het doosje deden we herfstbladeren, eikels, kastanjes, dennenappels en nog veel meer andere mooie herfstspullen. Tijdens het wandelen kwamen wij ook nog paddenstoelen tegen.

Voor foto's van de wandeling kunt u het album bekijken.


17 okt 2020 - Verkeersles op het plein
Preview foto Vrijdag 16 oktober hadden we verkeersles op het plein. We hebben geoefend met oversteken. Oversteken bij een zebrapad, oversteken bij een geparkeerde auto (de container) en oversteken bij een verkeerslicht. Meester Dave en de moeders van Imran, Radin en Noah hebben ons fijn geholpen.

 

We leerden ook een liedje:

Rood zijn de stoelen, rood zijn de kersen,

rood is het lichtje in de straat,

Zie je de mensen netjes wachten,

zie je dat niemand verder gaat,

zo is het goed, zo is het goed, 

Rood wil zeggen dat je wachten moet.

 

Groen zijn de bomen, groen zijn de kikkers,

groen is het lichtje in de straat,

Zie je de mensen verder lopen,

zie je dat ieder verder gaat,

zo is het goed, zo is het goed, 

Groen wil zeggen dat je verder moet.

 

Meer foto's ziet u in het album.


15 okt 2020 - De Kinderboekenweek: thema ridders en kastelen
Preview foto We hebben in de kinderboekenweek gewerkt over ridders en kastelen.

Spelend hebben we veel geleerd. We maakten een schild een helm en verkleden ons als echte ridders. We maakte kastelen van blokken maar ook van papier.

Groep 2 heeft aan een heel knap stempelwerk gemaakt van een ridder.

 

Ook is de muziek juf van Trias geweest. Van haar leerden we liedjes over ridders.

 

Op de yurls pagina van het Kristal hebben we over dit thema  ook veel spelletjes en verhaaltjes opgezet.

 

Voor foto's kunt u het album bekijken.


07 okt 2020 - Groep 5 leest voor
Preview foto De kinderboekenweek is begonnen. De Kinderboekenweek gaat dit jaar over vroeger. In onze klas werken we aan het thema ridders en kastelen.

 

Groep 5 kwam daarom vandaag voorlezen. Voor foto's bekijk het album.


06 okt 2020 - Bibliotheek bezoek
Preview foto Wij waren uitgenodigd door bibliotheek Rijswijk om op visite te komen.

 

Op maandag 5 oktober gingen we met de tram naar de bibliotheek toe.

In de bibliotheek kregen wij een rondleiding en is er voorgelezen. 

Na afloop van ons bezoek mochten wij allemaal een boek uitkiezen om mee naar school te nemen.

 

Bekijk de foto's van ons bezoek in het fotoalbum.


30 sep 2020 - Vertelbeurt Noah
Preview foto Noah heeft zijn hamster mee naar school genomen om erover te vertellen. Hij heeft verteld wat er allemaal in zijn hokje te zien was en waarom dat in het hok stond. We weten nu ook dat  zijn hamster het liefste zonnebloempitten eet. We mochten de hamster ook nog even aaien. Dank je wel voor je mooie verhaal Noah. 

15 sep 2020 - De eerste schoolweken
Preview foto We zijn dit schooljaar goed gestart met z'n allen. Het was fijn om weer met elkaar te spelen en werken. We werken over het prentenboek: kleurenmonster gaat naar school.

Ook hebben we de afspraken en regels in de klas met elkaar besproken en geoefend. Voor meer foto's, bekijk het foto album.


26 aug 2020 - Welkom groep 1-2C
Preview foto Op 31 augustus gaan we weer starten met een nieuw schooljaar. 

 

Juf Simone is er op maandag, dinsdag en woensdag.

Juf Ilona is er op donderdag en vrijdag.

Bij ons in de groep zitten: Yahya, Omar, Arya, Dahen, Robert, Noah, Chely, Radin, Morteza, Aysenur, Abdullatif, Nisa, Imran, Hasibe, Yasmina, Brayson en Rayan.

 

We zijn benieuwd naar jullie vakantieverhalen. We gaan er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken!