Groep 1-2B

Welkom op de site van groep 1-2B

 

In deze groep zijn juf Simone en juf Ilona de leerkrachten. 

Juf Simone werkt van maandag t/m woensdag en juf Ilona op donderdag en vrijdag.

 

spaalvast@bshetkristal.nl ilourens@bshetkristal.nl


Op deze site kunt u zeer regelmatig zien aan welk thema wij werken en wat we daar allemaal mee doen. Wilt u nog meer weten over wat we in de klas allemaal doen? Kom dan op dinsdagochtend even binnen kijken tijdens onze inloop van 8.30 uur tot 08.45 uur!

BERICHTEN

13 okt 2021 - Kinderboekenweek; beroepen
Preview foto De afgelopen weken hebben we gewerkt in het thema van de kinderboekenweek: "Worden wat je wil." We hebben gesproken over allerlei verschillende beroepen en soorten beroepen. We hebben de beroepen uitgebeeld en gesorteerd in groepen; zorgende beroepen, beroepen buiten, beroepen in het vervoer, beroepen die met show te maken hebben, beroepen met dieren. We hebben geoefend met tellen en de cijfersymbolen en begrippen als lang-kort, dik-dun, groot-klein, hoog-laag. Een aantal beroepen hebben extra aandacht gegeven, de astronaut, de bakker, de dierenarts, de filmster en de muzikant. Met elkaar hebben we kaasstengels gemaakt die heerlijk smaakten en een workshop muziek gevolgd. We maakten onze eigen instrumenten; een van bierdopjes waar we zelf met een hamer en priem om de beurt gaten in mochten slaan en daarna aan ijzerdraad rijgen zodat we een schudinstrument hadden en schudkokers van papier. Met het liedje "shake konden we mee dansen en spelen". https://www.youtube.com/watch?v=I4GEKcGBt9w 

We hebben aan onze puzzelkaarten en kaarten met ontwikkelingsmateriaal gewerkt. Groep 2 is gestart met werken in hun spel-stickerboek. Bennie (de handpop) kwam met zijn boekenbus nieuwe boeken brengen voor in de klas. We hebben aan hem voorgelezen en hij heeft de hele dag met ons meegedaan. Als afsluiting van de kinderboekenweek kwam groep 5 bij ons voorlezen. De laatste dag voor de vakantie hebben we verkeersles  "oversteken" op het plein gehad, we hebben zelfs echt geoefend met oversteken bij het zebrapas en tussen geparkeerde auto's. Foto's staan in het album.


09 okt 2021 - Workshop muziek
Preview foto Vrijdag 8 oktober kwamen er muzikanten bij ons om een workshop te geven. We speelden op verschillende blaas- en slag instrumenten. We bliezen op een trompet, schuiftrombone en bariton. Bij de slagwerkinstrumenten speelden we ritmes na op de grote trom, snare, djembé, beatring, koebel en woodblock. We leerden 1-2-3-4 hoedje van papier spelen. Aan het einde van de ochtend liepen we in optocht een rondje om de school, achter Mirthe en Marja, de muzikanten aan. We speelden op onze instrumenten en zongen het lied van de muzikantjes. De foto's kunt u zien in het fotoalbum.

07 okt 2021 - Gymzaal
Preview foto Deze week was het slecht weer, we konden niet naar buiten. We hebben in plaats daarvan gegymd in de speelzaal.

De foto's van het springen, klimmen en balanceren ziet u in het fotoalbum.


28 sep 2021 - Schoolreis
Preview foto Vandaag zijn onze de kinderen van onze klas naar de speeltuin buvelio geweest.

Iedereen had er zin in maar was tegelijkertijd ook wel een beetje zenuwachtig.

In de speeltuin was het eerst nog een beetje nat maar de zon wist alles snel op te drogen en het werd zelfs een beetje warm tijdens het spelen.

In de speeltuin is er geschommeld,geklommen, gevoetbald, met zand gespeeld en nog veel meer.

De kinderen hebben genoten van het spelen.

Alle begeleiders bedankt voor de hulp. 

De foto's van deze leuke en gezellige ochtend staan in het fotoalbum.


13 sep 2021 - De eerste weken
Preview foto We zijn dit schooljaar goed gestart met z'n allen. De eerste dag hebben we onze vakantieverhalen aan elkaar verteld en een tekening gemaakt. Het was fijn om weer met elkaar te spelen en werken. We werken over het thema"nieuw schooljaar".

 

We oefenen met de dagen van de week, het benoemen van lichaamsdelen, lange en korte namen en je naam schrijven.

Ook hebben we de afspraken en regles in de klas met elkaar besproken en geoefend. Voor meer foto's, bekijk het foto album.


18 aug 2021 - Welkom
Preview foto Op 30 augustus gaan we weer starten met een nieuw schooljaar. 

Juf Simone is er op maandag, dinsdag en woensdag.

Juf Ilona is er op donderdag en vrijdag.

Bij ons in de groep zitten: Aysenur, Abdullatif, Nisa, Eraycan, Mohammed, Jaxx, Yasmina, Imran, Hasibe, Rayan, Brayson, Tess, Dilara, Vanderson, Roshan, Lina, Marley en Esmee.

 

We zijn benieuwd naar jullie vakantieverhalen. We gaan er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken!


15 jul 2021 - Fijne vakantie
Preview foto Het was een fantastisch jaar!

We wensen jullie een fijne vakantie.