Groep 3

Welkom op de site van groep 3.
 
Op maandag en dinsdag staat juf Annemarie voor de groep. Juf Patricia is er op woensdag t/m vrijdag. We hopen op een gezellig en leerzaam schooljaar.

         
Juf Annemarie                           Juf Patricia
 

Wij zijn te bereiken via apronk@bshetkristal.nl of via pbrederoo@bshetkristal.nl  U bent natuurlijk ook altijd welkom op de woensdag ochtend tijdens de inloop (zie kalender welke data). Mocht u verhinderd zijn tijdens deze inloop kunt u natuurlijk na school (elke dag) langskomen om in de schriften van uw zoon of dochter te kijken.  

BERICHTEN

21 jan 2021 - Kanjers!
Wat een kanjers! Alle kinderen uit groep 3!

We hebben inmiddels iedereen op teams gezien. Daar geven we in de ochtend op een vaste tijd instructie. We zien dat iedereen goed kijkt naar de computer en goed luistert. Echt heel knap hoor, want het is best wel even wennen zo. Ook voor de juffen.

Ga zo door! We missen jullie echt heel erg....wat is het saai een school zonder kinderen.....:(


04 dec 2020 - Sinterklaas op het Kristal
Wat een feest vandaag! De Sint en zijn Pieten zijn vanmorgen bij ons op school geweest. En juf Annemarie was er vandaag ook extra bij!

In de klas speelden we eerst letterbingo en het kruidnotenspel. Daarna zijn we bij de Sint geweest in de gymzaal. We zongen liedjes en de Sint wist veel over ons te vertellen. Er waren ook wat kinderen die hun verhaal mochten voorlezen. 

Sint had voor alle kinderen een memoryspel meegenomen. We dronken limonade en we aten pepernoten, speculaasjes en schuimpjes.

Na een spannende Sinterklaasfilm, die gelukkig goed afliep, sloten we de gezellige dag met elkaar af.

We wensen iedereen een fijne Sinterklaasavond.


26 nov 2020 - kern 4
Vandaag hebben we de laatste letter van kern 4 geleerd; de j van jas.

Op de foto ziet u welke woorden en letters we in kern 4 nog meer leerden.

Leest u de bladen van kern 4, die u op de website kunt vinden, met uw zoon of dochter?

U weet niet wat u hoort!


26 nov 2020 - Stoomboot met Pieten op het raam
Kijk eens wat een prachtig versierd raam we hebben gemaakt! Een stoomboot, vol pakjes en Pietjes. En natuurlijk staan de Sint en zijn paard ook op het dek.

25 nov 2020 - Rommelpiet
Wat een feest vanmorgen! Rommelpiet is vannacht geweest en hij had flink gerommeld in de klas. De WC rollen waren uitgerold door het hele lokaal, de K'nex lag overal, de tafel stond op zijn kop en....Piet had voor alle kinderen een prachtige bal meegebracht. Gelukkig hadden de kinderen de rommel snel opgeruimd. Er was ook een brief van de Sint, waarin hij schreef dat hij waarschijnlijk wel langs komt op 4 december. Spannend hoor!

 


17 nov 2020 - Rekenen met pepernoten
Vandaag hebben we als echte Pietjes gerekend met pepernoten. We hebben telkens 10 pepernoten gesplitst en we ontdekten dat dat op veel verschillende manieren kan. We noemen die getallen ook wel de verliefde getallen. Dat zijn getallen die altijd samen 10 zijn.

Misschien weet uw zoon of dochter er wel een liedje over.....


10 nov 2020 - Trotse kinderen
Vanmiddag maakten Rebekka en Y een puzzel van 100 stukjes. Samenwerken met puzzelen was nieuw voor allebei. Maar wauw! Het is gelukt! Wat een kanjers.

06 nov 2020 - Kern 3
We leerden de afgelopen 2 weken weer een heleboel nieuwe woorden en letters. Oefent u het lezen nog regelmatig met uw zoon of dochter? U zult versteld staan van wat ze allemaal al geleerd hebben!

06 nov 2020 - Herfst
Deze week maakten we met de kinderen een paraplu in de regen. We vouwden 4 vliegertjes, tekenden met krijt onszelf onder de plu en maakten de regen met ecoline. Wat een vrolijk resultaat! 

27 okt 2020 - Circuit op dinsdagmiddag
Iedere dinsdagmiddag houden we in de groep een spelletjescircuit. De kinderen spelen die middag leesspelletjes, rekenspelletjes, computerspelletjes, puzzels, Lego, K'nex etc.

De kinderen genieten enorm van deze manier van leren.

Spelen jullie thuis ook weleens een spelletje met elkaar?


16 okt 2020 - Fietsles
Dat was een geweldige fietsles! We hebben geoefend hoe je je hand moet uitsteken, hoe je moet slalommen op je fiets, hoe je netjes binnen de pilonnen moet blijven fietsen, dat je moet stoppen voor een rood stoplicht en voor een stopbord.

Dat ging al echt heel goed!

Dank je wel, papa van Sven, papa van Lisanne en mama van Thalia voor jullie hulp.


15 okt 2020 - Lezen in de herfstvakantie
De herfstvakantie staat voor de deur.

Vandaag krijgen alle kinderen een eenvoudig leesspelletje mee naar huis. Je hebt er alleen een dobbelsteen voor nodig. Gooi met de dobbelsteen. Kijk hoeveel ogen je hebt gegooid en lees de woorden in de rij onder dat aantal hardop voor. Met de letters in de rijtjes kun je natuurlijk ook nieuwe woordjes maken (geen lange woorden).

Voor iedereen alvast een heel prettige vakantie!


09 okt 2020 - Kinderboekenweek 2020
Zondag 11 oktober is de Kinderboekenweek afgelopen. Het thema dit jaar was geschiedenis, vroeger.

In groep 3 hebben we gewerkt over Egypte. In een powerpoint presentatie zagen we pyramides, farao's, mummies, sarcofagen en hyrogliefen. 

De kinderen kleurden met pandakrijt hun eigen mummiemasker. Wat een prachtige kleuren!


25 sep 2018 - Veilig Leren Lezen thuisversie
Preview foto Wat fijn dat er al veel kinderen thuis aan het werk zijn met Bijtje Zoem!

Lukt het thuis niet met Bijtje Zoem, stuur een mail naar apronk@bshetkristal.nl of nverkamman@bshetkristal.nl